Каталог статей

Головна » Статті » Поради психолога » Поради батькам [ Додати статтю ]

«У Біблії сказано, що застосовуючи фізичну силу проти дітей, батьки роблять їх жорстокими»

«У Біблії сказано, що застосовуючи фізичну силу проти дітей, батьки роблять їх жорстокими»

 

Церква керується таким поняттям, як християнське виховання дітей. Воно базується на прикладі Євангелія, де зразком для нас є родина Йосифа Обручника та Пресвятої Діви Марії. Виховний процес у цій сім’ї полягав у безпосередньому підкоренні дитини  словами.  У Старому Заповіті наголошено, що у разі тілесного покарання дітей батьки згодом матимуть невдячних дітей, які не будуть піклуватися про їхню старість. Батьки повинні виховувати дітей в терпінні.
Апостол Павло в одному зі своїх послань радить виховувати дітей згідно із Законом Божим та не дратувати їх. Тобто є певна міра відповідальності й батьків перед своїми дітьми, адже виявлення дітьми негативних рис свого характеру  - це відпо-відь малечі на батьківські вчинки.  
Церква – Христове тіло. Вона і є тією школою, де можна  навчитися виховувати дитину, заспокоювати себе, щоб не карати її фізично. У будь-якому випадку той, хто піднімає руку, робить це через недостатність тих знань, котрі необхідні для застосування у виховному процесі і взагалі в людських стосунках. Крім того, під час прикладання рук до дітей відбувається ремствування на Бога, мовляв, Господи, навіщо ти дав мені таку невдячну дитину. А ремствувати на Бога - дуже тажкий гріх, адже діти – це Божий дар.  Він в особі дитини є благим, тож бити її не можна. Якщо людина не усвідомлює своєї помилки у вихованні дітей, нехай чекає від Бога випробувань.
Ми повинні пам’ятати, якщо Господь дає нам дітей, значить, він дає й сили для їхнього виховання. Крім того, до семирічного віку Церква Христова вважає дітей безгрішними. До прийняття крові і тіла Господніх на літургії пречистих тайн їм дозволено приходити, не сповідаючи свої гріхи.
Бити малечу принизливо. У рекомендаціях Церкви руку піднімати не можна ні на кого, а особливо на беззахисних дітей.

Світлана БЕРЕЗНЮК

http://medvisnyk.org.ua/

Категорія: Поради батькам | Додав: [ADM]Irina (10.03.2009)
Переглядів: 1284 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!