Каталог статей
Головна » Статті » Вчитель вчителю » Уроки | [ Додати статтю ] |
Їжа, корисна для здоров’я. Народні традиції харчування. Практична робота: Вибір корисної для здоров’я їжі.
Тема: Їжа, корисна для здоров’я. Народні традиції харчування. Практична робота: Вибір корисної для здоров’я їжі. Мета: пояснити необхідність вибору корисних для здоров’я продуктів; познайомити із традиційними національними стравами; розвивати спостережливість, увагу; виховувати естетичні смаки. Хід уроку І. Організація класу Нумо, діти, підведіться! Всі приємно посміхніться. Продзвенів уже дзвінок, Починаємо урок! ІІ. Повторення вивченого матеріалу. - Діти! Що для людини є найдорожчим? (здоров’я) - Що ви робите, щоб бути здоровими? - Які ознаки здоров’я є у вас? - Від чого залежить здоров’я? (Від спадковості; від стану навколишнього середовища; від способу життя людини; від якості медичного обслуговування; від правильного повноцінного харчування) ІІІ. Сприймання й усвідомлення учнями нового навчального матеріалу. 1) Бесіда вчителя. - Сьогодні ми з вами поговоримо про правильне повноцінне харчування. Харчування – необхідна умова нашого життя. Без їжі людина не може жити. З їжею ми отримуємо пожежні речовини, необхідні для роботи мозку, серця, легенів, м’язів та інших органів. Їжа забезпечує наш організм енергією, яка міститься в продуктах харчування. Харчування дітей має бути різноманітним, з достатньою кількістю вітамінів. Вітаміни – корисні для людини. Слово "вітаміни” походить від латинського слова "віта” – життя. Назва ця не випадкова. Якщо вітамінів не вистачає, людина важко хворіє. Вітаміни потрібні для нормального росту і розвитку дитячого організму. В організм вітаміни потрапляють з їжею. Отже, потрібно знати, в яких продуктах є необхідні вітаміни. 2) Робота з підручником. Читання тексту.(с.16) Для чого потрібно їсти? Чому не можна обійтися без їжі? Що вона дає для життя? Розгляньте малюнки. а пригадайте чотири. Які з цих продуктів вам найбільше до смаку? Які продукти корисні для здоров’я? Чому солодощі слід намагатися вживати якнайменше? 3) Практична робота. Робота з предметними малюнками. Здорова їжа – це продукти харчування, багаті на вітаміни (фрукти, овочі), білки (молоко, сир, яйця, хліб); вони мають бути свіжими і правильно приготованими. Гра « Завжди, іноді, ніколи» Розгляньте малюнки. Назвіть зображені на них предмети. Плескаючи в долоні 1 раз ми будемо, якщо цей продукт можна вживати завжди, 2 рази – іноді, зовсім не плескаємо – якщо ніколи. 4)Фізкультхвилинка. Слухати ми перестали, І тепер всі дружно встали, Будем ми відпочивати, Нумо вправу починати. Руки вгору, руки вниз І легесенько пригнись. Покрутились,повертілись, На хвилинку зупинились. Пострибали, пострибали, Раз присіли, другий встали. Всі за парти посідали. 6) Робота з підручником (с.17) -Виберіть корисні для здоров’я страви на сніданок та обід. -Вивчення правил повноцінного харчування: Бажано щодня їсти в один і той самій час. Вранці корисно споживати кашу. Найкраще на вечерю з’їсти страву з овочів та фруктів. Вечеряти за 1,5-2 години до сну. 7) Робота у зошиті (с.14-15) -Відгадайте загадки і з’єднайте їх з малюнками-відгадками. -Народні традиції харчування. Гра «Так чи ні» Українські страви – це: борщ, бутерброд, пампушки, шашлик, галушки, вареники, пельмені, гарбузова каша, салат, плов, паска, куліш, кутя, торт, узвар, піца, пироги. -Назвіть щоденні та світкові страви. -Які страви вживають у ваших родинах? ІV. Підсумок уроку. Домашнє завдання. Для чого ми вживаємо їжу? Які правила повноцінного харчування ви запам’ятали ? Що корисно споживати на сніданок? Що корисно споживати на обід? Що корисно споживати на вечерю? Назвіть щоденні українські страви. Назвіть святкові українські страви. | |
Переглядів: 4542 | Рейтинг: 2.0/2 |
Всього коментарів: 0 | |