Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Допомога молодому вчителю [ Додати статтю ]

Дисципліна на уроці

Ну я зовсім не є досвідченим вчителем. Але сподіваюся у вересні теж приступити до цієї дуже радісної, приємної, цікавої, але водночас, дуже відповідальної справи - навчати дітей.

І мені теж дуже хотілося б почути думки досвідчених вчителів.

Але все ж таки деякими методами (ящо їх так можна назвати)які я використовувала на практиці, під час проведення уроків (у молодших класах) можу поділитися (тільки, прошу, не судіть строго wink ):

1) Скажіть, на початку уроку, що сьогодні на наш урок має прийти дуже важлива гостя, і без неї ми не можемо почати наш урок, дайте дітям час подумати, хто це може бути. Скажіть : я думаю ви зможете здогадатися, але якщо справді тихенько сядете і подумаєте...
А потім коли наступить тишина радісно вигукніть: "О! Ви помітили її?... (Діти почнуть озиратися) Так це ж Тишина!" і так протягом уроку попросіть бути ввічливими, не виганяти гостю з класу.
2) Попросіть дітей підняти руки вгору(можна зробити заодно і фізхвилинку). А потім попросіть підняти праву руку, а далі 1 пальчик, а потім піднесіть його до уст. (Діти відразу затихають)
3) Просто спробуйте розпочати говорити щось цікаве і раптово обірвіть свою мову
4) Повторіть кілька разів одне й те ж слово (ніби "заїло пластинку") це може привернути увагу... (хоча все залежить від класу і ситуації, можливо так робити не варто)

Ну взагалі, це не можливо використовувати завжди, бо діти звикають і потім ніякого ефекту, але часом, на мою думку, можна використати...

Категорія: Допомога молодому вчителю | Додав: (16.05.2014)
Переглядів: 1287 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!