Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Готуємось до батьківських зборів [ Додати статтю ]

Роль читання у початковій школі

Роль читання у початковій школі

ДОПОВІДЬ

Читання – це віконце, через яке діти
бачать і пізнають світ і самих себе
В. Сухомлинський

 

Людині упродовж її життя необхідно оволодівати багатьма навичками. Окремі з них є довготривалими у часі, складними і тому вимагають певних зуcиль для свого формування. Така навичка, як читання, вимагає кількох років, щоб досягти відповідного ступеня доско налості.
Велика роль у вихованні, освіті, розвитку школярів належить читанню. Читання - це не лише той предмет, засобами якого вони опановуватимуть інші дисципліни. Тому однією з актуальних тем початкової школи є формування навичок правильного, швидкого, свідомого, виразного читання.
Читання в початкових класах є одним з предметів, у процесі якого здійснюється процес навчання, з одного боку, а з іншого – читання виступає засобом навчання. Тому так важливо в початкових класах сформувати в учнів технічну сторону читання, уміння працювати з різними видами текстів, забезпечити максимальний вплив твору на школяра.
Новітні інформаційні технології, використання електронних засобів навчального призначення дозволяють підвищити ефективність уроку читання, дають можливість створити такі умови, коли всі учні залучаються до активної, творчої навчальної діяльності.

Категорія: Готуємось до батьківських зборів | Додав: pidtsarevychiwww (31.12.2016)
Переглядів: 1118 | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!