Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Гриневич: Ми почали проект під назвою “Діти і папери”, щоб розвантажити вчителів від паперової роботи

Гриневич: Ми почали проект під назвою “Діти і папери”, щоб розвантажити вчителів від паперової роботи

Гриневич: Ми почали проект під назвою “Діти і папери”, щоб розвантажити вчителів від паперової роботи
в Учительська 22.05.2017 2,937 Переглядів

У Міністерстві освіти працюють над тим, щоб зменшити рівень бюрократизації в школах і розвантажити вчителів від паперової роботи.
Про це в інтерв’ю Цензор.НЕТ розповіла Міністр освіти України Лілія Гриневич.
“У нас дійсно немає до кінця порозуміння з усіма рівнями освіти. Річ у тому, що, поки у нас доходить до школи якесь рішення, воно обростає новими трактуваннями і паперами на кожному рівні – від обласних управлінь до методичних центрів. І зараз ми розпочали проект під назвою “Діти і папери”. Він має працювати проти бюрократизації освіти і розвантажити вчителів від паперової роботи”, – розповіла міністр.
Відповідаючи на питання про те, як відбувається це “обростання трактуваннями і паперами”, Гриневич пояснила: “Наприклад, щось міністерство спускає, потім – обласна державна адміністрація. Потім – місто, потім – район. Свого трактування додають і методичні центри. У підсумку, цей директор сидить у купі паперів; та й учитель не може займатися безпосередніми обов’язками – навчально-виховним процесом”.
Міністр розповіла, що в рамках проекту було складено опитувальники для вчителів різних рівнів. Було поставлено питання – що з паперів найбільше заважає їм працювати.
“І от зараз ми вже готуємо рішення, (які представимо до нового навчального року) щодо нової системи документообігу, зокрема, у школах. Для того, щоб спростити вчителю життя”, – повідомила вона.
Також керівник Міносвіти пояснила, за рахунок чого це буде зроблено: “Наприклад, у деяких київських школах уже запроваджено електронний журнал. Батькам робиться розсилка оцінок і присутності дітей. Дуже зручно. Але при цьому вчителі повинні вести подвійну бухгалтерію. Тому що ще є паперовий класний журнал, який є обов’язковим. І вносити оцінки треба туди і туди”.
За словами Гриневич, у міністерстві зараз працюють над тим, щоб залишити тільки електронний журнал. “ми над цим працюємо, тому що нам при цьому треба забезпечити, щоб у кожній школі був електронний підпис, щоб дані були засвідчені. Треба буде зробити певні стандартизовані кроки для всієї України. Ми зараз розробляємо ці інструкції і представимо їх на початку нового навчального року. Але це лише одне нововведення з масиву інших”, – зазначила міністр.
Повний текст інтерв’ю з міністром освіти Лілією Гриневич читайте ТУТ.
Джерело



Джерело: https://www.schoollife.org.ua/grynevych-my-pochaly-proekt-pid-nazvoyu-dity-i-papery-shhob-rozvantazhyty-vchyteliv-vid-pa
Категорія: Новини | Додав: (25.05.2017) | Автор: Шкільне життя W
Переглядів: 750 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!