Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

На навчання до Польщі без ЗНО та іспитів

                                                     На навчання до Польщі без ЗНО та іспитів

Як відомо, цього року для багатьох випускників українських шкіл виконання завдань зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури виявилось важким випробуванням, і не лише емоційним. Адже за даними УЦОЯО 8,4% учасників ЗНО не склали тест. Однак, як виявляється, для цих 23-х тисяч молодих людей, які не подолали поріг «склав/не склав», є чудова можливість отримати кращу європейську освіту і здійснити свою найсміливішу мрію завдяки вступу до польських вишів.

Вже не одне десятиліття польська вища освіта приваблює широким різноманіттям освітніх напрямків і бажанням якомога якісніше задовольнити потреби сучасного ринку праці, не лише на теренах власної країни, а й в Європі та в світі в цілому. Можливості, які надає навчання в Польщі (а також подальше працевлаштування в цій країні), здебільшого унікальні для молодих, талановитих і амбітних українців, в тому числі й за рахунок членства країни у Європейському Союзі та значних міжнародних зв’язків ВНЗ Польщі із закладами інших країн (включаючи США, Францію, Німеччину та інші).

Оскільки в Польщі активно проводиться інтернаціоналізація вищої освіти, іноземні студенти радо вітаються як у державних, так і приватних вишах, які однаково пропонують високий рівень освіти та помірну вартість навчання, яка здебільшого майже не відрізняється від вартості в кращих університетах України. Так, наприклад, навчання в Університеті ім. Шевченка коштує від 20 тис. до 38 тис. грн на рік, а навчання в Краківському економічному чи в Політехнічних вишах Вроцлава, Кракова, Любліна складає від 1 000 євро до 2 000 євро на рік (від 25 тис. до 51 тис. грн). До того ж, польські виші надають різні знижки для українців, влаштовують акції тощо.

Головною перевагою польських вищих навчальних закладів, в умовах цьогорічних труднощів із проходженням ЗНО, є те, що більшість з них не вимагають від українських абітурієнтів складання вступних іспитів чи співбесід, і тим більше результатів ЗНО або ДПА.

Для вступу на будь-який бажаний освітній напрямок престижного і шанованого польського вишу потрібне лише знання польської мови на рівні В1 (середній рівень). Якщо абітурієнт раніше не навчався польської, зробити це у короткі терміни зовсім не складно, адже лише за час літніх канікул польську мову можна вивчити на інтенсивних курсах у мовному центрі компанії «EUROSTUDY», як у Києві, так і в іншім містах України, де успішно працюють її філії (в Запоріжжі, Дніпропетровську, Рівному).

За підсумками навчання компанія «EUROSTUDY» видає мовний сертифікат, який гарантує вступ до обраного вищого навчального закладу Польщі, оскільки нею підписані прямі договори із польськими університетами щодо права здійснення відповідної мовної підготовки та рекрутації до ВНЗ).

Ті абітурієнти, які із захоплення чекають на навчання у Польщі та якомога швидше хотіли б поринути в атмосферу європейської країни, яка має унікальну й неповторну культурно-історичну спадщину та багаті традиції, можуть поїхати вивчати польську мову до Кракова та Варшави, де впродовж 7 тижнів літа будуть займатися на інтенсивних курсах в Польщі, які також проводить «EUROSTUDY».

До того ж, в останні роки в польських вищих навчальних закладах постійно збільшується кількість англомовних освітніх програм ліценціату (бакалаврату). Це теж чудова можливість для українських випускників, які володіють мовою і не потребують додаткових занять на курсах. В такому разі, задля вступу їм лише доведеться надати відповідний міжнародний сертифікат, який засвідчує знання мови на рівні В1-В2 (вище середнього). Отримати сертифікат також можна у компанії «EUROSTUDY», підтвердивши свої знання англійської мови.

Будь-який із запропонований варіантів дозволить українським випускникам шкіл вже цього року вступити до кращих вищих навчальних закладів Польщі і закласти чудовий фундамент до своєї майбутньої професійної кар’єри, а також відкрити для себе відмінні можливості власного особистісного розвитку.

Отримати професійну консультацію з питань навчання в університетах Польщі, отримання польської візи і карти поляка, а також вивчення польської мови в Україні та Польщі, ви можете за телефоном компанії «EUROSTUDY» - (044) 200-28-40.



Джерело: http://osvita.ua/abroad/higher_school/poland/46986/
Категорія: Новини | Додав: (22.05.2015) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 1016 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!