Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Класні виховні заходи [ Додати статтю ]

Новорічні конкурси для дітей і школярів

Новорічні конкурси для дітей і школярів
 

Досить складно провести хороший свято серед шкільної дітвори. Вони вже все знають і багато чого вміють, тому, щоб привернути їх увагу, заінтригувати, доводиться постаратися. Зробити сценарій Нового року більш змістовним допоможуть представлені нижче конкурси.

Новорічний замок

Для участі в конкурсі запрошується кілька бажаючих. Їм пропонується уважно вивчити креслення Новорічного замку. Потім кожному видається комплект пластикових стаканчиків, і зав’язуються очі. Далі «будівельники» замка приступають до роботи. Хто швидше і точніше відтворить креслення, той і переміг у конкурсі.

У сусіда краще!

Традиційний вже Новорічний конкурс, проте, любимо дітворою, тому що тут можна подуріти. Отже, всі встають навколо ялинки. Ведучий запитує: «У вас вуха є?». Діти відповідають хором: «Є!» Знову питання: «Ваші вуха гарні?» Діти: «Гарні!» ведучий: «А у сусіда?» І захоплена дітвора волає: «Краще!» І вистачає сусіда праворуч і ліворуч за вуха. А далі починається хоровод. Так модно перебрати всі частини тіла, а діти будуть радіти.

Новорічна пісенька (для малюків)

З стільчиків утворюють коло, сидіннями назовні, їх має бути менше на 1, ніж учасників. Дітки стають в коло і під новорічні пісеньки йдуть по колу. Коли музика зупиниться, діти повинні сісти на стільці. Одному герою стільця не вистачить, його Снігуронька забирає собі в помічники. Один стілець забирається, конкурс триває.

Мій номер

Подарунки для дітей потрібно упакувати в однакову папір і пронумерувати. У приміщенні, на видних місцях прикріпити жетони-ялинки, на зворотному боці яких написано номер. Дітям пропонується відшукати для себе ялинку. А коли прийде Дідусь Мороз з мішком, він вручить дітям пронумеровані подарунки.

Вибираємо ялинку

Дід Мороз пропонує дітям стати в коло і запитує, які бувають ялинки Якщо високі, то всі діти піднімають руки догори, якщо низькі – присідають і руки опускають вниз, якщо широкі, коло роблять максимально великим, а для вузької ялинки – звужують. Тепер Дід Мороз ходить і «вибирає» ялинку. «Ой, яка висока!» або «Ні, ця узковата!» А діти почувши параметри зображують «побачену Дідом ялинку. При цьому сам Мороз намагається заплутати дітей, роблячи невірні рухи.

Захист карнавальних костюмів

Як правило, діти молодшого, та й середнього шкільного віку з задоволенням надягають новорічні костюми. Завдання організатора свята заздалегідь попередити всіх, що буде обраний кращий костюм. Але, щоб саме ваш наряд потрапив до числа призерів, його потрібно «захистити», інакше кажучи, проявити свої артистичні нахили і увійти в роль свого героя, виконавши його пісню, прочитавши його монолог і т. д.

Вгадай героя

Дітей розсаджують в гурток. Ведучий пропонує всім по черзі продовжити ім’я казкового героя, наприклад Червона. Баба. Снігова. Той, хто не може підібрати відповідь – вибуває з гри. Решта ж продовжують виконувати завдання по колу. Найчастіше, у ведучого в цьому конкурсі просто закінчуються питання, будьте готові.

Новорічний боулінг

Будуть потрібні кеглі або пластикові пляшки, а також гумові м’ячі. Можна розділити всіх на команди, можна провести «індивідуальний залік». Завдання кожного – з певної відстані збити одним ударом «снігової» м’яча якомога більше «бурульок», які наросли під землі. Якщо діти постарше, то можна використовувати більш важкі баскетбольні м’ячі, а для дошколят краще підійдуть звичайні гумові.

Загадай бажання

Це романтичне розвага, для проведення якого буде потрібно стільки повітряних куль, скільки гостей прийшло на бал. Кажуть, під Новий рік здійснюються усі мрії. Кожному запрошеному пропонується написати своє найзаповітніше бажання на листочку, потім ці листочки кріпляться до ниточці, якій зав’язаний кульку. І ось всі гості балу виходять на вулицю або на балкон і по команді ведучого, після його казкових заклинань відпускають свої кулі і потаємні мрії в небо. Видовище виходить приголомшливе.

Збираємо сніжки

Потрібно створити кілька команд. Приготувати дуууже багато білих куль – це будуть сніжки. Взяти самі великі мішки для сміття, зрізати у них нижні кути, так, щоб пролізли ноги. Тепер один учасник команди залазить в цей величезний мішок, а решта, за командою ведучого, збирають «сніжки» і укладають їх у мішок. Переможе команда, яка набрала більшу кількість снігових куль.



Джерело: http://vseznai.in.ua/novorichni-konkursi-dlya-ditej-i-shkolyariv/
Категорія: Класні виховні заходи | Додав: (20.12.2015) | Автор: Інетка
Переглядів: 2127 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!