Каталог статей

Головна » Статті » Літній оздоровчий табір (пришкільний та ін.) » Барви сонячного літа [ Додати статтю ]

У КРАЇНІ ВЕСЕЛИХ М'ЯЧІВ
У КРАЇНІ ВЕСЕЛИХ М'ЯЧІВ 
Фізкультурна розвага для 1 класу 

Мета: Дати дітям продемонструвати свої спортивні вміння. Розвивати фізичні якості під час проведення естафет. Викликати прагнення активно діяти і перемагати. Виховувати бажання займатись фізкультурою.
Обладнання: м ’ячі по кількості дітей, ракетки для бадмінтону, 2 маленьких м’яча, 2 обруча, 2 конуса.

Учитель. Сьогодні ми здійснемо подорож у дивовижну країну. Діти з вами поруч будуть ваші старі знайомі, а хто вони - відгадайте.
Будь-кого удариш -
Він злиться і плаче.
А цього стукнеш -
Від радості скаче. (М'яч.)
Правильно. Відгадавши загадку, ми з вами потрапили до Країни веселих м'ячів. Всі жителі цієї країни люблять стрибати , скакати і перекидатися. То ж я пропоную вам погратись з ними і позмагатись. Перед змаганнями потрібно розім’ятись.
(ЗРВ з м’ячем під аудіо запис)

Діти на дві команди : «М’яч» та «Повітряна кулька».

Учитель. Раз, два, три, чотири, п'ять, починаємо ми грати. За кожну перемогу команда отримає один м'яч. (Показує картонні м'ячі.)

Естафета "Стрибунець".
Команди стають в колони. Затиснувши м’яч між колін перший гравець стрибає до конуса, огинає його та повертається до команди і передає м'яч наступному гравцеві. Перемагає команда, учасники якої пройшли дистанцію перші.

Естафета "Пронеси м'яч"
Потрібно перенести маленький м’яч на ракетці. По сигналу перший гравець іде з ракеткою до орієнтира, огинає його та повертається до команди і передає ракетку наступному гравцеві. Перемагає команда, учасники якої пройшли дистанцію перші.

Естафета "М'яч капітану".
Перед кожною командою стає капітан на відстані 2-3 м, кидає м'яч дитині, що стоїть першою. Дитина, упіймавши м'яч, кидає його назад і стає в кінець колони. Перемагає команда, учасники якої швидше закінчили естафету і не впустили м'яч.

Естафета "Передай м'яч".
Діти стоять в колоні один за одним. По сигналу перші гравці передають м’яч над головою назад . Останній гравець отримавши м’яч , стає першим, і так доти поки команда не вишикується знову.

Конкурс капітанів "Відбиття м'яча".
Капітани по черзі відбивають м'яч від підлоги однією рукою. Виграє той, хто відбив м'яч більшу кількість разів і чий м'яч не покотився.

Малорухлива гра "Передай м'яч по колу".

Підбиття підсумку та визначення переможців.
Звучить аудіо запис веселої музики, діти прощаються і виходять із залу.

Копитко Наталія Володимирівна 
Категорія: Барви сонячного літа | Додав: kopu (15.01.2013) | Автор: Копитко Наталія Володимирівна E
Переглядів: 2109 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!