Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Уряд затвердив етичний кодекс держслужбовців

Уряд затвердив етичний кодекс держслужбовців

На засіданні Уряду 11 лютого було затвердженопостанову, яка визначає правила поведінки державних службовців, що ґрунтуються на принципах прозорості і публічності, передаєУкрінформ.

«Це урядове рішення, яке розповсюджується без прийняття окремого закону на всіх державних службовців відповідно до Закону про державну службу», — наголосив Прем'єр-міністр Арсеній ЯЦЕНЮК.

Крім того, було схвалено проект закону «Про забезпечення ефективного управління діяльністю державних підприємств, установ і організацій та господарських структур».

«Йдеться про те, щоб ми дійсно дали можливість уряду припинити цю багаторічну судову тяганину з не чистими на руку керівниками державних підприємств, які за невеликі гроші купують судові рішення і утримуються будь-якою ціною на державних підприємствах, витягуючи з них державні кошти. Цей закон дає можливість тимчасово протягом шести місяців імперативного права уряду з ініціативи міністра, до сфери якого входить те чи інше державне підприємство, достроково припинити контракт з тим чи іншим керівником державного підприємства», — пояснив суть законопроекту міністр юстиції Павло ПЕТРЕНКО.

Прийняття цих нормативних актів спрямовано на недопущення політичного втручання і політичної корупції, тиску певної гілки влади на іншу гілку влади.



Джерело: http://pedrada.com.ua/news/gruppy/suspilstvo/urjad_zatverdiv_etichnijj_kodeks_derzhsluzhbovtsiv/
Категорія: Новини | Додав: Natali (29.02.2016) | Автор: Pedrada.com.ua
Переглядів: 600 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!