Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

В ІМЗО надано матеріали з медогляду вчителів

                                     В ІМЗО надано матеріали з медогляду вчителів

Інститутом модернізації змісту освіти надано Методичні матеріали з організації і порядку проведення медичних оглядів працівників дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів. Зазначені матеріали розроблені з метою надання допомоги керівникам дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів у проведенні медичних оглядів працівників.

У рекомендаціях зазначається, що працівники дитсадків та шкіл повинні проходити обов’язкові попередні і періодичні медичні огляди. Медичні огляди мають проводитись з метою визначення можливості працівника продовжувати професійну роботу та своєчасного виявлення ранніх ознак гострих та хронічних захворювань, пов'язаних з роботою - професійних захворювань.

Відповідальність за організацію і своєчасність проходження працівниками обов'язкових медичних оглядів і недопуск їх до роботи без наявності медичного висновку несуть керівники навчальних закладів.

У разі, якщо працівник ухиляється від проходження обов'язкового медичного огляду, керівник навчального закладу має право в установленому законодавством порядку притягнути його до дисциплінарної відповідальності та відсторонити від роботи.

Працівники, які не пройшли в установлений термін медичний огляд, до роботи не допускаються.

Методичними рекомендаціями також встановлено порядок організації медичних оглядів.



Джерело: http://osvita.ua/school/50188/
Категорія: Новини | Додав: Natali (16.02.2016) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 765 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!