Каталог статей

Головна » Статті » Літній оздоровчий табір (пришкільний та ін.) » Барви сонячного літа [ Додати статтю ]

Як вибрати правильний табір?

Як вибрати правильний табір?

 

Повідомлень про отруєння дітей в таборах відпочинку поступають з періодичністю зведень військових дій з фронту. Як забезпечити відпочинок улюблених чад? Дізнатися все про їх відпочинок.

Торік із-за санітарних порушень в Росії закрили 42 табори, а 1678 співробітників установ усунені від роботи. Проте віз і нині там. Не лише в Підмосков'ї, але і в інших регіонах відбуваються випадки масового отруєння дітвори під час відпочинку, пише видання "Особисті гроші".

Батьки повинні з відповідальністю підходити до відправки чад в літній табір. Не зайвим буде перевірити документацію. Наприклад, можна заздалегідь ознайомитися з правилами дитячого відпочинку в літніх таборах, і, озброївшись цими знаннями по можливості звіряти дії адміністрації табору з вимогами наглядових органів. Наприклад, можна проштудіювати "Санітарно-епідеміологічні вимоги до пристрою, змісту і організації режиму роботи заміських стаціонарних установ відпочинку і оздоровлення дітей.

На замітку: адміністрація дитячої оздоровчої установи повинна мати санітарно-епідеміологічний висновок — дозвіл на роботу, а у всіх співробітників табору мають бути медичні довідки.

У минулому році Роспотребнадзор неодноразово фіксував в таборах порушення режиму і якості харчування: заниження ваги порцій, заміну натуральних продуктів консервованими, відсутність вітамінізації блюд, невідповідність нормам гігієни на кухнях і роздавальних пунктах.

 

Пам'ятайте, що за правилами дітей в таборах відпочинку не можуть годувати:

         м'ясом водоплавної птиці

         кров'яною або ліверною ковбасою

         грибами

         маринованими овочами і фруктами

         сиром

         сметаною

         сирковою масою

         зеленим горошком (якщо він не пройшов теплову обробку - кип'ячення)

         виробами з м'ясної обрізки

         відходами ковбасних цехів

         консервами в томатному соусі

         макаронами по-флотськи або з рубаним яйцем

         яєчнею

         кондитерськими виробами з кремом або приготованими у фритюрі

         паштетами.

У списку заборонених продуктів знаходяться різні добавки:

         розпушувачі тесту

         сухі концентрати

         гострі соуси

         гірчиця

         хрін

         перець

         оцет

         майонез.

Не повинні неповнолітні пити:

         натуральну каву

         газовану воду з синтетичними ароматизаторами

          молоко, напої і морси власного приготування.

 

Гігієнічні правила також дуже суворі:

         В умивальниках, душових, пральнях, кімнатах гігієни дівчаток, туалетах щодня миють підлоги, стіни, дверні ручки гарячою водою з миючими засобами.

         Підлоги протирають не менше 3 раз на день, унітази — 2 рази в день.

         Банні дні не рідше за 1 раз на тиждень.

         Постільна білизна, рушники для обличчя і ніг міняють не рідше 1 разу на тиждень.

 

Важливе і питання безпеки

Тому перш ніж укласти договір з табором або турагентством (яке виступає як посередник) уважно прочитайти ту частину договору, яка стосується безпеки дітей. Якщо написане залишає питання, можна подзвонити безпосередньо в табір, поговорити з представниками адміністрації, знайти в Інтернеті відгуки батьків, дітей, що вже відправляли туди.

Перед від'їздом потрібно обов'язково навчати дітей правилам особистої гігієни.

І, звичайно, якщо є така можливість, треба обов'язково з'їздити в табір і поглянути, як йдуть справи на місці. А якщо дитя вирушає далеко, знайте, що з дітьми завжди повинен знаходитися супроводжуючий (один дорослий на групу з восьми малят 7 — 9 років). Якщо хлопцям вже виповнилося десять або група різновікова, досить і одного вихователя на 12 чоловік. За групою обов'язково повинен наглядати медпрацівник. У поїздку допускаються дорослі, що мають медичні довідки. Більш того, перевізникам рекомендовано не продавати квитки, якщо немає документального підтвердження того, що з дітьми під час поїздки знаходитиметься медпрацівник.

За правилами автомобільний маршрут не повинен перевищувати 4 годин (виключення складають лише випадки, коли до місця призначення неможливо добратися іншим транспортом). А якщо поїздка триває більше доби, організатори зобов'язані передбачити гаряче харчування у вагонах-ресторанах, ресторанах пасажирських поїздів і судів.

 

Джерело: Інтернет-журнал Point.Ru

Категорія: Барви сонячного літа | Додав: [ADM]Irina (07.07.2009)
Переглядів: 1305 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!