Каталог статей

Головна » Статті » Літній оздоровчий табір (пришкільний та ін.) » Барви сонячного літа [ Додати статтю ]

Ігрова програма “Здрастуйте, давайте познайомимося”

 “Здраствуйте, давайте познайомимося”
Сценарій ігрової програми
 

(ігрова програма може проводитися на вулиці або в приміщенні з великим простором без стільців)
 

Ведучий: Добрий день, друзі. Мені б хотілося з вами познайомитися, але так як нас багато, а хочеться узнати про кожного все, я пропоную розділитися на чотири команди:
дівчата, ім`я починається з голосної літери;
дівчата, ім`я яких починається з приголосної літери;
хлопці, ім`я яких починається з голосної літери;
хлопці, ім`я яких починається з приголосної літери.
(для цього надається 1 хвилина та називається місце, де повинна стояти команда).
Ведучий: Наступне завдання. Вам треба знайти тезку (час виконання 1 хвилина).
Ведучий: А тепер вам необхідно визначити найпопулярніше та найменш поширене ім`я у своїй групі (час виконання 1 хвилина, після закінчення часу треба назвати ці імена. Дитина, яку називають, виходить у центр та представляється).
Ведучий: Зараз ми перевіримо, наскільки добре ви знаєте пісні. Завдання: командам треба виконати пісню, в якій звучить ім`я (час обміркування 1 хвилина. Гра проводиться як “кільцівка пісень”, дитина, ім`я якої називають, виходить до центру).
Ведучий: Ось ми і дізналися, як звуть тих, хто знаходиться біля нас, та час вже придивитися краще один до одного та звернути увагу на зовнішність оточуючих. Зробимо перерозподіл на команди: до однієї ідуть діти з білим волоссям, до другої – з русявим, до третьої – з рудим, до четвертої - ті, у кого темне волосся (час виконання 1 хвилина).
Ведучий: Необхідно вишикуватися у шеренгу за кольором очей від самого світлого до самого темного. Подивимося, яка з груп виконає це скоріше та якісніше. Для виконання цього завдання важлива не тільки швидкість, а й якість. Головне те, що ви змогли заглянути один одному в очі (час виконання 1 хвилина).
Ведучий: Знаючи імена один одного, знаючи, хто та як виглядить, прийшов час узнати, коли хто народився, а раптом серед нас є люди, які народились з кимсь із вас одного дня. Щоб нам це визначити, треба знову розділитися на 4 команди: Літо, Весна, Зима, Осінь.
Ведучий: Перше завдання для нових команд – знайти в своїй групі людей, які святкують свій день народження в один день (час виконання – 1 хвилина).
Ведучий: Ви дуже гарно виконали завдання, маю надію, що наступне завдання ви виконаєте так само легко. Вам необхідно знайти в своїй групі людей, які святкують свій день народження в урочисті, всім відомі свята (час виконання – 1 хвилина).
Ведучий: Наступне завдання. Ви повинні оживити свою пору року. Ваша скульптура повинна рухатися, звучати, а головне – передавати настрій вашої пори року (на підготовку 1 хвилина).
Ведучий: Ім`я, зовнішність, дату народження один одного ми знаємо, час розібратися, що ж за люди знаходяться коло нас. Нам треба узнати характер один одного. Вам усім відомо про чотири типа темпераменту. Назвіть їх (зала називає їх та розповідає їх стислі характеристики).
Ведучий: Так, це все досить важко. А скажіть мені, в якому мультфільмі є представники всіх цих типів (зала відповідає).
Ведучий: Вірно, це “38 папуг”. Зараз вам треба поділитися на такі 4 групи:
- Мавпа
- Папуга
- Удав
- Слоненя
Ведучий: А зараз давайте зробимо експозицію характерів (група зображує обраний характер, а інші вибирають людину, яка краще за всіх та яскравіше це зробила).
Підводиться підсумок гри.

Категорія: Барви сонячного літа | Додав: (19.06.2015)
Переглядів: 3269 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!