Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

ЯКОЮ БУДЕ ЗАРПЛАТА ПЕДПРАЦІВНИКІВ ІЗ 2018 РОКУ

ЯКОЮ БУДЕ ЗАРПЛАТА ПЕДПРАЦІВНИКІВ ІЗ 2018 РОКУ

Новий закон України «Про освіту» набирав чинності 28 вересня 2017 року за винятком окремих його положень, які запрацюють упродовж 2018–2019 рр.

За інформацією buhgalter.com.ua, оплата праці педагогічних і науково–педагогічних працівників визначатиметься за ст. 61 цього закону:

1. Посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі 3-х мінімальних заробітних плат.

Посадовий оклад педагогічного працівника кожної наступної кваліфікаційної категорії підвищується не менш ніж на 10%.

Найменший посадовий оклад науково-педагогічного працівника встановлюється на 25% вище від посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії. Кожен наступний посадовий оклад науково-педагогічного працівника підвищується не менш ніж на 10% від попереднього.

Схеми посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних і науково-педагогічних працівників державних і комунальних закладів освіти затверджуються КМУ з урахуванням норм згаданого вище закону.

Зверніть увагу

Вимоги до мінімального посадового окладу запрацюють із 2018 року. Водночас Уряду доручено забезпечити до 2023 року поетапну реалізацію положення ч. 2 ст. 61 цього закону, передбачивши при цьому щорічне збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до 4-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб пропорційно розміру збільшення доходів Держбюджету порівняно з попереднім роком, і затвердити відповідні схеми посадових окладів (ставок заробітної плати).

2. Науково–педагогічним, науковим та педагогічним працівникам закладів освіти встановлюються доплати за наукові ступені та вчені звання.

3. Педагогічним і науково–педагогічним працівникам установлюються щомісячні надбавки за вислугу років у розмірах: понад 3 роки — 10%; понад 10 років — 20%; понад 20 років — 30% посадового окладу.

4. Педагогічний працівник, який пройшов сертифікацію, отримує щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката. Норма запрацює з 01.01.2019.

5. Заклад освіти має право за рахунок власних надходжень й інших джерел, не заборонених законодавством, установлювати педагогічним і науково–педагогічним працівникам доплати, надбавки, премії та інші види заохочень.

6. Керівник закладу освіти відповідно до законодавства, установчих документів і колективного договору має право встановлювати педагогічним і науково–педагогічним працівникам доплати, надбавки, премії за використання в освітньому процесі іноземних мов,сучасних технологій, реалізацію інноваційних проектів тощо.

7. Педагогічним і науково-педагогічним працівникам за рахунок власних надходжень закладів освіти може надаватися матеріальна допомога для вирішення соціально–побутових питань. Умови надання такої допомоги визначаються установчими документами закладів освіти чи колективним договором.

8. Також гарантовано:

виплату педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання покладених на них обов’язків;
виплату педагогічним і науково-педагогічним працівникам допомоги на оздоровлення в розмірі місячного посадового оклад (ставки заробітної плати) під час надання щорічної відпустки.
Після набрання чинності вказаним законом розмір заробітної плати педагогічних і науково–педагогічних працівників не може зменшитися, якщо ці працівники продовжують обіймати відповідні посади, виконувати відповідні обов’язки та зберігають відповідну кваліфікаційну категорію.

За матеріалами buhgalter.com.ua.



Джерело: http://www.ukr.life/uk/osvita/yakoyu-bude-zarplata-pedpratsivnikiv-iz-2018-roku/
Категорія: Новини | Додав: (01.12.2017)
Переглядів: 1093 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!