Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Охорона життя та безпека праці [ Додати статтю ]

Чим небезпечні кліщі? Де живуть блохи?

Чим небезпечні кліщі?

Власники собак на наступний день після лісової прогулянки могли бачити кліщів, що присмоктали-ся до їх улюбленців. Дорослі кліщі сидять на кінчиках травинок, чекаючи своїх жертв, і дочекавшись, блискавично до них чіпляються. Якщо кліща не чіпати, він смокче кров близько доби, збільшується у розмірах приблизно в 200 разів, досягаючи розміру великої горошини, і сам відпадає. Найбільша шкода від кліщів — не в їх укусах, а в хворобі кліщовий енцефаліт, яку вони переносять. Тому, щоб врятуватись від цієї страшної хвороби, необхідно вчасно робити щеплення. Є дуже злі коростяні кліщі, що викликають неприємну хворобу — коросту. Вони прогризають в шкірі людини цілі «тунелі» і відкладають там свої яйця.

Увага!

Якщо в тебе почали свербіти живіт чи руки (між пальцями), обов'язково звернись до лікаря!

Де живуть блохи?

За звичай, блохи живуть на тваринах та птахах, але з великим задоволенням переселяються і на людину. У бліх добре розвинені задні ноги, за допомогою яких вони можуть високо стрибати. Найнебезпечнішою вважається пацюкова блоха. Вона, як і блохи інших гризунів, може бути переносником страшної хвороби — чуми.
В середні віки в Європі від чуми загинуло близько 20 мільйонів чоловік. Під час останньої великої епідемії в Індії в 1896 році від чуми протягом 20 років померло більше 10 мільйонів чоловік.

Категорія: Охорона життя та безпека праці | Додав: [ADM]Irina (02.07.2013)
Переглядів: 1883 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!