Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Охорона життя та безпека праці [ Додати статтю ]

Щодо безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу на час літніх канікул

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-288 від 23 травня 2017 року

Керівникам департаментів
(управлінь) освіти і науки
обласних, Київської міської
державних адміністрацій,
вищих навчальних закладів

Щодо безпеки життєдіяльності
учасників навчально-виховного
процесу на час літніх канікул

У зв’язку із закінченням навчального року та з метою посилення контролю за збереженням життя й здоров’я вихованців, учнів та студентів, здійснення заходів з охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту, попередження надзвичайних ситуацій в навчально-виховних закладах, доручаємо провести такі організаційні заходи щодо підготовки та проведення літніх канікул:

1. Вжити дієвих заходів щодо збереження життя та здоров’я дітей у місцях відпочинку в літніх таборах, під час проведення зборів та екскурсій.

2. Провести інструктажі з безпеки життєдіяльності учнів та вихованців, студентів щодо безпеки життєдіяльності під час літніх канікул: про дотримання правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, охорони здоров’я, норм виробничої санітарії, а також правил поведінки в громадських місцях, поводження з незнайомими людьми та предметами, користування громадським транспортом, правилах поводження на річках і водоймах тощо за відповідними інструкціями з реєстрацією у журналах.

3. Посилити контроль за організацією туристично-екскурсійних перевезень вихованців та учнів автобусами, залізничним та авіаційним транспортом.

4. Забезпечити контроль за організацією режиму в закладах освіти на період літніх канікул, проведення позапланових інструктажів зі сторожами та черговими щодо додержання правил пожежної безпеки та збереження майна.

5. Провести роз’яснювальну роботу з батьками та опікунами вихованців, учнів і студентів щодо попередження нещасних випадків під час літнього відпочинку, навчання з надання першої медичної допомоги потерпілим у разі нещасних випадків.

Державний секретар        Павло Полянський



Джерело: http://osvita.ua/legislation/other/55768/
Категорія: Охорона життя та безпека праці | Додав: [ADM]Irina (28.05.2017) | Автор: Оsvita.ua
Переглядів: 1179 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!