Каталог статей
Головна » Статті » Літній оздоровчий табір (пришкільний та ін.) » Барви сонячного літа | [ Додати статтю ] |
«ЗАТВЕРДЖУЮ» ___________ Директор школи «ПОГОДЖЕНО» ____________Голова ПК школи ПРИМІРНА ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ кухаря дитячого оздоровчого закладу І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 1.1. Кухар дитячого пришкільного табору «...» призначається на посаду директором ЗОШ. 1.2. Кваліфікаційні вимоги: 3-й кваліфікаційний розряд, спеціальна підготовка в обсязі індивідуально - бригадного навчання, стаж практичної роботи на виробництві не менше п'яти років. 1.3. Є матеріально відповідальною особою. 1.4. Структурно підлеглий начальнику закладу. 1.6. У своїй діяльності керується Положенням про дитячий оздоровчий заклад (Статутом), затвердженим постановою профспілкового комітету, законами, нормативними актами державних органів, що регламентують діяльність дитячих оздоровчих закладів, санітарно-гігієнічними правилами і нормами, положеннями технологічних документів з профілю роботи, дійсною інструкцією. II. ОБОВ'ЯЗКИ Кухар зобов'язаний: · до заїзду в дитячий оздоровчий заклад пройти обов'язковий медичний огляд на право роботи в ньому, належним чином оформити особову санітарну книжку і здати її лікарю дитячого оздоровчого закладу; · пройти обов'язковий інструктаж в обсязі, необхідному для здійснення своїх функціональних обов'язків; · дотримуватися вимог Положення (Статуту) закладу; · ознайомитися з дійсною інструкцією і строго дотримуватися її; · дотримуватися точності виробничого процесу і технології приготування страв, їх оформлення і подачі; · забезпечувати повноту вкладення продуктів у каструлю і ваговий вихід порцій відповідно до меню - розкладки; · дотримуватися санітарних правил утримання виробничих приміщень і свого робочого місця; · дотримувати санітарно-гігієнічних правил технологічного процесу приготування їжі; · нести матеріальну відповідальність за витрату продуктів харчування, посуду, тари, енергоресурсів і технологічного устаткування, води; · забезпечувати організацію роздачі страв і їх ваговий контроль; · забезпечувати охорону матеріальних цінностей їдальні: кухонного і столового посуду, технологічного устаткування, меблів, м'якого інвентарю, спецодягу; · уживати заходів для забезпечення безпеки життя і здоров'я дітей та підлітків, що знаходяться в дитячому оздоровчому закладі; · вчасно проходити медичний огляд, мати допуск до роботи в дитячому закладі; · дотримуватися Правил внутрішнього розпорядку, правил і норм охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії, пожежної безпеки, санітарно-гігієнічних правил та норм. III. ПРАВА Кухар мас право: · подавати пропозиції з удосконалення системи роботи закладу; · зверталися до керівництва закладу, профспілкового комітету з питаннями про захист своїх професійних інтересів, інтересів дітей і закладу в цілому; · знайомитися з проектами, рішеннями відповідних органів і організацій з питань діяльності дитячих оздоровчих закладів, віднесених до його компетенції, вносити до них відповідні пропозиції. IV. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ Кухар несе адміністративну, дисциплінарну, матеріальну, кримінальну відповідальність у рамках чинного законодавства за: · недбале ставлення до виконання своїх посадових обов'язків; · зрив виробничого процесу при встановленні безпосередньої провини · недостатню повноту, якість і своєчасність у досягненні результати діяльності харчоблоку дитячого оздоровчого закладу; · відсутність умов для забезпечення безпеки дітей і підлітків; · порушення вимог Правил внутрішнього розпорядку; · недотримання норм з охорони праці й правил техніки безпеки, технології приготування, оформлення і видачі готових страв; · порушення санітарно - гігієнічних правил і норм, правил пожежної безпеки, виробничої санітарії; · недотримання трудової дисципліни; · неправильне ведення документації; · охорону довірених матеріальних цінностей. | |
Переглядів: 5195 | Рейтинг: 2.5/4 |
Всього коментарів: 0 | |