Каталог статей

Головна » Статті » Літній оздоровчий табір (пришкільний та ін.) » Барви сонячного літа [ Додати статтю ]

Посадова інструкція кухаря дитячого оздоровчого закладу

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

                                             ___________ Директор школи

                                                                                   «ПОГОДЖЕНО»

                                                       ____________Голова ПК школи

 

ПРИМІРНА

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

кухаря дитячого оздоровчого закладу

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Кухар дитячого пришкільного табору «...» призначається на посаду директором ЗОШ.

1.2. Кваліфікаційні вимоги: 3-й кваліфікаційний розряд, спеціальна підготовка в обсязі індивідуально - бригадного навчання, стаж практичної роботи на виробництві не менше п'яти років.

       1.3. Є матеріально відповідальною особою.

       1.4. Структурно підлеглий начальнику закладу.

       1.6. У своїй діяльності керується Положенням про дитячий оздоровчий заклад (Статутом), затвердженим постановою профспілкового комітету, законами, нормативними актами державних органів, що регламентують діяльність дитячих оздоровчих закладів, санітарно-гігієнічними правилами і нормами, положеннями технологічних документів з профілю роботи, дійсною інструкцією.

 

II. ОБОВ'ЯЗКИ

Кухар зобов'язаний:

·           до заїзду в дитячий оздоровчий заклад пройти обов'язковий медичний огляд на право роботи в ньому, належним чином оформити особову санітарну книжку і здати її лікарю дитячого оздоровчого закладу;

·   пройти обов'язковий інструктаж в обсязі, необхідному для здійснення своїх функціональних обов'язків;

·   дотримуватися вимог Положення (Статуту) закладу;

·   ознайомитися з дійсною інструкцією і строго дотримуватися її;

·   дотримуватися точності виробничого процесу і технології приготування страв, їх оформлення і подачі;

·   забезпечувати повноту вкладення продуктів у каструлю і ваговий вихід порцій відповідно до меню - розкладки;

·   дотримуватися санітарних правил утримання виробничих приміщень і свого робочого місця;

·   дотримувати санітарно-гігієнічних правил технологічного процесу приготування їжі;

·   нести матеріальну відповідальність за витрату продуктів харчування, посуду, тари, енергоресурсів і технологічного устаткування, води;

·   забезпечувати організацію роздачі страв і їх ваговий контроль;

·   забезпечувати охорону матеріальних цінностей їдальні: кухонного і столового посуду, технологічного устаткування, меблів, м'якого інвентарю, спецодягу;

·   уживати заходів для забезпечення безпеки життя і здоров'я дітей та підлітків, що знаходяться в дитячому оздоровчому закладі;

·   вчасно проходити медичний огляд, мати допуск до роботи в дитячому закладі;

·   дотримуватися Правил внутрішнього розпорядку, правил і норм охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії, пожежної безпеки, санітарно-гігієнічних правил та норм.

 

III. ПРАВА

Кухар мас право:

·                     подавати пропозиції з удосконалення системи роботи закладу;

·  зверталися до керівництва закладу, профспілкового комітету з питаннями про захист своїх професійних інтересів, інтересів дітей і закладу в цілому;

·                     знайомитися з проектами, рішеннями відповідних органів і організацій з питань діяльності дитячих оздоровчих закладів, віднесених до його компетенції, вносити до них відповідні пропозиції.

 

IV. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Кухар несе адміністративну, дисциплінарну, матеріальну, кримінальну відповідальність у рамках чинного законодавства за:

·                     недбале ставлення до виконання своїх посадових обов'язків;

·                     зрив виробничого процесу при встановленні безпосередньої провини

·              недостатню повноту, якість і своєчасність у досягненні результати діяльності харчоблоку дитячого оздоровчого закладу;

·   відсутність умов для забезпечення безпеки дітей і підлітків;

·   порушення вимог Правил внутрішнього розпорядку;

·   недотримання норм з охорони праці й правил техніки безпеки, технології приготування, оформлення і видачі готових страв;

·   порушення санітарно - гігієнічних правил і норм, правил пожежної безпеки, виробничої санітарії;

·   недотримання трудової дисципліни;

·   неправильне ведення документації;

·   охорону довірених матеріальних цінностей.

Категорія: Барви сонячного літа | Додав: [ADM]Irina (20.03.2010)
Переглядів: 5195 | Рейтинг: 2.5/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!