Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель батькам » Поради батькам [ Додати статтю ]

Школа для батьків: ігри, які навчать дитину читати

Школа для батьків: ігри, які навчать дитину читати


Багато батьків починають вчити з малюками букви вже з трирічного віку. У чотири-п’ять років діти можуть навчитися читати по складах і далі вдосконалювати свої навички. Навчаючи дітей читанню, батьки повинні пам’ятати, що краще це робити в ігровій формі, адже їхні малюки ще не школярі і під час гри краще сприймають будь-яку інформацію. EtCetera дізнався, які п’ять кращих ігор допоможуть дитині швидше навчитися читати.

«ХТО В БУДИНОЧКУ ЖИВЕ». Для організації гри і навчання знадобиться плоский будиночок з вирізаними вікнами, зроблений з картону. У вікна потрібно вставляти картки з буквами (картки повинні за розміром збігатися з вікнами). Букви в будиночок потрібно підбирати таким чином, щоб дитина змогла з них скласти назви мешканців будинку. Коли всі букви розкладені по місцях, дитина повинна вгадати, хто в домі живе.

Наприклад: П, Л, Е, О, С, – пес, осел.

«ЗНАЙДИ КАРТЦІ МІСЦЕ». Для гри знадобляться картки з буквами.

Їх необхідно розкласти в кімнаті на різних предметах: на столі, дивані, підвіконні, прикріпити до штор. Дитина повинна знайти всі картки і перевірити, чи правильно вони розкладені. Наприклад, картка з буквою «П» лежить на столі – це неправильно, вона повинна лежати на Підвіконні. Таким чином, дитина повинна сказати, які картки лежать на своєму місці, а які – потрібно правильно розставити.

«ВЕСЕЛІ ІЛЮСТРАЦІЇ». Для гри потрібно підібрати книги з ілюстраціями. Добре підійдуть для цих цілей віммельбухи (книги-розглядалки). Батьки загадують літеру, а дитина повинна знайти слова, в яких є ця літера. Чим більше слів малюк зможе знайти, тим краще. Коли дитина стане старшою, гру можна ускладнити. Батьки не називають букви, але кажуть, скільки в слові складів або скільки голосних.

Наприклад: «У цьому слові три склади» – і дитина повинна знайти слово з такою кількістю складів.

«КИДАЄМОСЯ СКЛАДАМИ». У цю гру можна грати як удвох, так і великою компанією. Один гравець називає будь-який склад, а інший повинен додати до цього складу свій так, щоб вийшло слово.

Наприклад: де-ре-во, по-то-лок

“В МАГАЗИНІ”. Для цієї гри знадобляться картки з буквами і картинки. Гра схожа на лото. Картинки необхідно розкласти на столі, а картки з буквами скласти в сумку. Гравці по черзі дістають з сумки букву і повинні знайти на столі-прилавку відповідну картинку – предмет, в якому є ця літера. Якщо гравець не може знайти – йде без «покупки». Виграє той, хто набере найбільше «товару».



Джерело: https://uk.etcetera.media/shkola-dlya-batkiv-igri-yaki-navchat-ditinu-chitati.html
Категорія: Поради батькам | Додав: (15.01.2018)
Переглядів: 1427 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!