Каталог статей

Головна » Статті » Учень вчителю » Твори [ Додати статтю ]

Пташка красна пір’ям, а людина – добрими справами

Пташка красна пір’ям, а людина – добрими справами
 

     Я вважаю, що люди використовують прислів'я повсякчас, тому що це влучні висловлювання, який придумав український народ.

     Наша Батьківщина має багато гучних прізвищ, які залишили свій слід у культурі народу. Нприклад, Тарас Григорович Шевченко, Леся Українка. Вони оспівували красу рідного краю у своїх віршіх. Катерина Білокур малювала прекрасні картини. Наші спортсмени брати Кличко, Андрій Шевченко прикрасили Україну своїми досягненнями та перемогами.

     Кожна людина робить корисну справу, тому що це дуже легко. Можна посадити дерево або врятувати чотирилапого друга.

     Мої добрі справи - це допомога мамі, літнім людям: перевести через дорогу, поступитися місцем у транспорті.

     Я буду лікарем, прагну допомагати хворим людям, лікувати їх від травм та хвороб. Тому що я хочу здійснити мамину мрію! Я мрію, щоб моє ім'я знала кожна людина в Україні!

                                                                                                                                             Коломієць Крістіна, учениця 4-А класу

***

     Український народ придумав багато влучних прислів'їв. Одне з них "Пташка красна пір]ям, а людина - добрими справами". Я це прислів'я розумію таек: пташка приваблює своїм різнобарвним оперінням та красивим співом, а людина завжди цінувалась своїми добрими справами, а не одягом.

     Я знаю дуже відомих людей, таких як Тарас Шевченко - поет і художник, співачка Руслана, яка здобула перемогу на Євробаченні і принесла Україні славу.

     Кожна людина може залишити на землі свій слід: можна допомогти вірному чотирилапому другу, взимку підгодовувати птахів.

     Я нещодавно вчинив чималро добрих справ: допоміг бабусі, яка забула вдома ключі і телефон. А ще весь час допомагаю своєму меншому братику, мамі, бабусі.

     Я мрію стати великим футболістом, щоб здобувати перемогу у різних матчах, щоб принести моїй незалежній Україні багато грошей.

                                                                                                                                          Думанський Тімур, учень 4-А класу

***

     У світі є дуже багато прислів'їв. Одне з них - це "Пташка красна пір]ям, а людина - добрими справами".

     На нашій рідній Україні є багато письменників, наприклад, Тарас Григорович Шевченко, Леся Українка, Іван Франко. Всі вони описували нашу квітучу Батьківщину.

     Щоб зробити добру справу не потрібні спеціальні час та місце. Добро можна творити усюди і повсякчас. Наприклад, підклеїти книжку, нагодувати пташку чи іншу безхатню тваринку, перевести бабусю через дорогу.

     Я допомогла бідній тваринці, якій терміново потрібна була операція. І тепер я знаю, що ця тваринка живе на світі завдяки мені. Мене це надзвичайно радує!

     Коли я стану дорослою, я мрію бути лікарем та допомагати хворим людям. Мрію залишити в їхній пам'яті добрий слід.

                                                                                                                                                 Бабій Софія, учениця 4-А класу

***

     Ми народжуємося для того, щоб творити добро, вчитись любити усе, що нас оточує: людей, тварин і птахів. Я згодна із прислів'ям, що пташка красна пірям, а людина - добрими справами. Птахи цінуються тим, що мають гарне оперіння, вміють майстерно будувати свої гнізда та прекрасно співати. А люди - творці добра!

     Багато поетів закликали нас творити хороші справи. Є чудові слова І.Франка: "Людина до тих пір має цінність, доки може допомагати іншим". Дійсно, добрі справи говорять самі за себе. Їх потрібно вміти робити, адже доброта живе у серці кожної людини. 

     Кожна людина повинна залишити по собі добрий слід. Це може бути збудований будинок, посаджене дерево. Добре діло буде згадкою про людяність, доброту та щедрість людини.

     Я ще учениця, але вдома допомагаю мамі, бабусі. В школу я приходжу раніше за всіх, тому вчителька дала мені ключ і я вранці відкриваю свій клас. Я мрію стати вчителькою, тому залюбки на перерві роздаю зошити, витераю дошку. 

     І надалі я буду старатися робити хороші справи: дарувати близьким та рідним добпро, радість і надію. В житті все хороше повертається сторицею.

                                                                                                                                   Ковальська Карина, учениця 4-А класу

***

Я згідна з прислів’ям, що пташка красна пір’ям, людина – добрими справами.

Навіть важко уявити собі нашу країну без прізвищ Шевченко, Українка, Сухомлинський, Хмельницький... Ці люди залишили свої імена в історії завдяки саоїм великим справам.

Але і кожна людина може залишити по собі добрий слід. Це може бути посаджене дерево, врятований чотириногий другабо згадка про щирість, людяність, працелюбність, відповідальність, щедрість якоїсь людини.

Треба намагатись більше робити по совісті та по серцю: не обманювати, доробляти розпочату справу до кінця, виконувати все якнайкраще.

Я, як ще учениця, можу допомогти мамі вдома, перевести через дорогу дідуся, поступитись місцем у транспорті чи усміхнутись комусь, у кого поганий настрій.

Люди, вірте в силу доброти! Залишіть свій слід на землі для тих, хто прийде після нас.

***
Одного разу, йшов по парку хлопчик Давидко, і побачив дивну та красиву пташку. Вона була така-така гарна! Словами не передати. Хвостик пишний, червоний та синій, на животику намальоване серденько, зеленим і у перемішку з жовтим, на шийці синенькі плямки, а на голівці велика плямка рожевого кольору. І тоді хлопчик задумався:
- Пташка красна пір'ям... А ми? А ми, люди, чим красні? Йду попитаю свого дідуся!
І пішов Давид додому. У нього був дідусь старенький, по за вісімдесят років. Дуже мудрий.
- Дідусю! Любий! Скажи мені, чим людина красна?
- Давидко, зараз тобі все поясню... Людина, це жива істота, вона вміє думати, мріяти, та говорити. Людина красна не одягом, не красою! Людина красна добрими вчинками та справами.
- Я зрозумів, дідусю! Дякую тобі!
- Будь ласка, внучатко!

Категорія: Твори | Додав: (28.11.2017)
Переглядів: 8011 | Рейтинг: 2.8/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!