Каталог статей

Головна » Статті » Готуємо уроки разом з дитиною! » Основи здоров'я [ Додати статтю ]

В театрі, музеї та ресторані

В театрі, музеї та ресторані

Якщо ви збираєтесь в театр, то найкраще буде одягнутись в класичний одяг спокійних тонів (для чоловіків, наприклад, це темний костюм), занадто яскравий та оригінальний одяг не рекомендується. Неприпустимо запізнюватись на початок вистави, обов'язково потрібно прийти завчасно, щоб встигнути здати верхній одяг у гардероб та знайти свої місця в залі. Першим в зал та по ряду повинен іти чоловік, по якому прийнято іти лицем до сидячих глядачів та спиною до сцени. В будь-якому разі намагайтесь не заважати іншим глядачам, не рекомендується голосно хлопати, кричати "браво". Неприпустимо під час спектаклю говорити, шарудіти чи стукати (жінки - обережно з каблуками), а також їсти. Обов'язково слід виключати на час вистави мобільні телефони.

У музей також варто збиратися завчасно, щоб встигнути оглянути всі експонати. Приходити за 10 хвилин до закриття і намагатися бігом переглянути всі музейні експонати негарно. Для того, щоб краще орієнтуватись в експозиції, варто купити спеціальний каталог-путівник, який продається при вході в музей. В музеї заборонено голосно розмовляти або кричати, а також критично оцінювати виставлені експонати. Крім того експонати не можна рухати руками, від цього вони можуть пошкодитись.

 Якщо ви домовились про зустріч у ресторані, а особливо з жінкою, то ви зобов'язані прийти туди першим. Верхній одяг та головні убори прийнято знімати і залишати у гардеробі або можна брати з собою. Ресторан вимагає відповідного стилю одягу - це може бути класичний одяг або святковий і ні в якому разі не спортивний. Чим вищий ранг ресторану, тим вишуканішими мають бути і Ваші манери поводження в ньому. Чоловіку слід подати стілець дамі, а лише після цього сідати самому. Також напої та страви подаються спершу дамі. Їсти у ресторані слід не поспішаючи, а насолоджуючись стравою. Спілкування належить також до основних манер поведінки у ресторані. Адже сюди приходять, щоб гарно провести час або вечір, послухати музику, смачно поїсти, поспілкуватися, або й потанцювати. Якщо вам сподобалось обслуговування, то чемно буде залишити офіціанту, який вас обслуговував "чайові" розмір яких складає відповідно 7-10% від загальної суми рахунку, якщо ним це вже не передбачено. Виходячи з ресторану, можна подякувати персоналу за приємне обслуговування та смачну кухню.

Категорія: Основи здоров'я | Додав: [ADM]Irina (21.12.2009)
Переглядів: 1230 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!