Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Новини [ Додати статтю ]

Навчальні програми отримали 5 тисяч коментарів

Навчальні програми отримали 5 000 коментарів
 

Спільний проект Міністерства освіти і науки та відкритої платформи EdEra показав, що вчителі, освітяни, експерти та громадські активісти готові витрачати свій час на публічну аргументовану дискусію, ділитися досвідом і кращими практиками як навчати дітей.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти, 2 тисячі унікальних авторизованих коментаторів за два тижні публічного обговорення залишили 5 тисяч 356 пропозицій до 15 навчальних програм початкової школи на публічній платформі Ed-Era.com.

Найбільший інтерес і наймасштабніше обговорення викликали програми з української мови та математики, що зацікавили 405 та 398 коментаторів відповідно.

«Це унікальні цифри і важливий проміжний результат спільного проекту МОН та відкритої платформи EdEra, – зазначає міністр освіти і науки Лілія Гриневич. — Вони підтверджують, наскільки великий інтерес і потреба суспільства в осучасненні змісту навчання в українській школі. Не всі пропозиції фізично можуть бути враховані. Але все, що стосується компетентнісного підходу, адаптації програми до вікових особливостей дітей, розвантаження програм від другорядної чи застарілої інформації, буде враховано в оновлених програмах, які також будуть виставлені на публічне обговорення».

Більшість пропозицій, згідно зі статистикою, надходить від фахових вчителів, які працюють як в державних, так і в приватних школах та навчальних центрах.

«Хоча обговорення велися на окремих сторінках навчальних предметів, є чимало спільного у висловлених коментаторами зауваженнях, – зазначає головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Алевтина Лотоцька. – Зокрема, коментатори вказували на дублювання одного і того ж змісту в програмах з різних предметів, на надмірні вимоги до оцінювання знань учнів, на застарілий зміст і невідповідність віковим особливостям учнів. Зараз коментарі узагальнюються модераторами робочих експертних груп, на основі яких будуть зроблені порівняльні таблиці і запропоновані оновлені програми».

Оновлені програми будуть виставлені для публічного обговорення на платформі EdEra з 29 червня. Після узагальнення коментарів, які будуть отримані на другому етапі, програми будуть ще раз доопрацьовані і винесені на затвердження Колегією МОН.

На третьому етапі проекту на платформі EdEra будуть виставлені навчальні матеріали, відеоуроки та майстеркласи, які мають допомогти вчителям краще навчати згідно оновлених програм, використовуючи компетентнісний підхід.



Джерело: http://osvita.ua/school/51663/
Категорія: Новини | Додав: (02.07.2016) | Автор: Osvita.ua
Переглядів: 976 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2

Добавил: uchilka
0

Я поддерживаю Ваше мнение!
Дата публикации: 04.07.2016 в 16:10 Спам[Материал]

 

ble>

 


Добавил: вчитель
0

Зміни незначні. Підручники ніхто перевидавати не збирається, отже, Програма залишається майже такою, як була."...не враховано пропозиції й щодо перенесення навчального змісту з одного класу до іншого, зокрема додавання та віднімання в межах 20 з переходом через розряд, нумерації чисел в концентрі «Сотня», табличного множення та ділення тощо)." Тобто треба було зробити вигляд, що програму обговорено,зроблено велику справу задля дітей, а насправді залишити її такою ж перенасиченою і такою, що не відповідає віковим особливостям дітей.
Дата публикации: 04.07.2016 в 06:59 [Материал]

 

ble>

 

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!