Каталог статей

Головна » Статті » Дитина та комп'ютер » Комп'ютер у сучасному житті [ Додати статтю ]

Комп'ютер. Що не можна з ним робити?

                                 Комп'ютер. Що не можна з ним робити?

 Кожен, у кого є комп'ютер, повинен знати певні правила його експлуатації. Їх виконання позбавить від зайвих проблем та необхідності займатися ремонтом. Нижче ці правила перераховані в порядку важливості:

 1) Усі підключення сполучних кабелів між пристроями (принтер, миша, клавіатура, модем і т.д.) і основним блоком комп'ютера виконуються в знеструмленому стані і без прикладання великих механічних зусиль. Якщо на роз'ємах є фіксатори (гвинти, затискачі), вони повинні бути використані. Це виключить пошкодження вхідних портів комп'ютера або зовнішніх пристроїв. Правда, пристрої, що мають порт USB, допускають "гаряче" підключення (без виключення живлення комп'ютера).

 2), живлення від мережі на пристрої, що входять до складу комп'ютера, необхідно подавати через мережевий фільтр (не слід плутати з подовжувачем, на якому є багато гнізд для підключення). Це запобіжить пошкодження пристроїв від короткочасних високовольтних перешкод в мережі. Такі перешкоди можуть виникати через грозових розрядів поблизу пінії епектропередач. При цьому мережевий фільтр для комп'ютера не можна розташовувати поряд з сигнальними з'єднувальними кабелями. Випромінювані фільтром високочастотні перешкоди в стані порушити нормальну роботу зовнішніх пристроїв. Так, наприклад, принтер в цьому випадку може нестабільно працювати, друкуючи сміття у вигляді довільних знаків.

 3) Перед включенням комп'ютера до мережі переконайтеся, що він знаходиться саме там, де ви хочете. Не можна переміщати настільний персональний комп'ютер у включеному стані - виняток становить мініатюрна модифікація комп'ютера з автономним живленням (ноутбук).

 4) Небажано вимикати з мережі комп'ютер, якщо він не закінчив виконання програми. Ознакою цього є світіння індикаторів роботи вінчестера або дисковода. При такому відключенні може бути втрачено інформація, необхідна для роботи програми при наступному запуску.

 5) При необхідності на деякий час відволіктися від роботи на комп'ютері - не слід його відключати з мережі. Найбільш шкідливими для комп'ютера є перехідні процеси, що відбуваються у вузлах схеми при його включенні. З цієї причини багато хто з досвідчених користувачів навіть на ніч відключають з мережі тільки монітор.

 6) Після відключення комп'ютера повторне включення не можна виконувати раніше, ніж через 15 ... 30 с. Це дозволить завершитися перехідним процесам в джерелі харчування та інших пристроях.

 7) Не рекомендується ставити на монітор або комп'ютер сторонні предмети, наприклад чашку каву чи пиво, а також приймати їжу поруч із клавіатурою. Попадання всередину крихт або липких речовин може призвести до пошкоджень пристроїв.

 8) Не можна закривати вентиляційні отвори в корпусі монітора і центрального блоку комп'ютера. До всіх блоків повинен бути хороший доступ для циркуляції повітря.

 9) Монітор треба встановлювати так, щоб на екран не потрапляли прямі сонячні промені або яскраве світло лампи. Це не тільки ускладнить читання інформації і приведе до швидкого стомлення очей, але і зажадає збільшення яскравості і контрастності роботи монітора, що знижує його термін служби.

 10) Принтер не рекомендується ставити на системний блок, тому що при його роботі виникає шкідлива для деяких вузлів комп'ютера вібрація.

 11) Телевізор і монітор не слід ставити поруч, тому що монітор дуже чутливий навіть до слабких зовнішнім магнітних полів. З цієї ж причини не можна ставити поряд з корпусом монітора потужні звукові колонки, не призначені для роботи з комп'ютером.

 12) Періодично протирати екран монітора і корпусу входять до складу комп'ютера пристроїв від пилу найкраще м'якою тканиною, змоченою в слабкому (15%) розчині спирту. Чистий спирт або ацетон, а також інші розчинники, застосовувати не можна.

Категорія: Комп'ютер у сучасному житті | Додав: lesiachviruk (06.12.2014) | Автор: Чвирук Леся Миколаївна
Переглядів: 2295 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1

Добавил: elenashmyrina17
0

За нам не можна
довго сидіти!
Нехай краще дитина щось почитає!
Дата публикации: 27.11.2015 в 21:42 Спам[Материал]

 

ble>

 

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!