Каталог статей

Головна » Статті » Вчитель вчителю » Уроки [ Додати статтю ]

МОН пропонує тематики проведення Першого уроку та навчання у 2019/2020 навчальному році

Шановні освітяни!

У Законі України «Про освіту» мету освіти визначено як всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, її талантів, інтелектуальних, творчих і фізичних здібностей, формування цінностей і необхідних для успішної саморесиїізації компетентностей, виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству, збагачення на цій основі інтелектуального, економічного, творчого, культурного потенціалу Українського народу, підвищення освітнього рівня громадян задля забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору.

Власне ідея Нової української школи передбачає серед засадничих стовпів освіти майбутнього, а, значить, і України майбутнього, саме виховання, що ґрунтується на цінностях. Компетентнісний підхід передбачає не лише необхідність набуття потрібних для реалізації у професійному житті вмінь та навичок разом з опануванням важливих знань.

Відтак ціннісні орієнтири, закладені у дитинстві та молоді роки, слугують базою для щасливого особистого життя та  взаємодії людини з суспільством.

Дитина сприймає не лише те, що чує, а й те, що бачить. Тому тільки завдяки спільним зусиллям усіх без винятку учасників освітнього процесу стає можливим через педагогіку партнерства сформувати у майбутнього покоління той ціннісний фундамент, що стане обличчям українського суспільства за 15-20 років.

З метою всебічного розвитку особистості як найвищої цінності суспільства пропонуємо у 2019/2020 навчальному році належну увагу присвячувати ціннісним орієнтирам сучасної української школи, зокрема:

морально-етичним (гідність, рівність, справедливість, толерантність, культурне різноманіття, турбота, чесність, довіра та ін.);

соціально-правовим (верховенство права, нетерпимість до корупції, патріотизм, екологічно-етична цінність, соціальна відповідальність та ін.);

особистісно-зорієнтованим (самореалізація, лідерство, свобода, відповідальність та ін.).

Заклади освіти самостійно визначають конкретні теми уроків з обов’язковим урахуванням вікових особливостей учнів.

Для дітей 1-4-х класів доречними будуть наступні теми:

«Поговоримо про дружбу»;

«Добро починається з тебе»;

«Чесність та довіра - основа добрих стосунків»;

«Як стати кращим»;

«Здоров’я природи - здоров’я людини» та ін.



Джерело: http://oipopp.ed-sp.net/?q=node/40648
Категорія: Уроки | Додав: [ADM]Irina (28.08.2019)
Переглядів: 1322 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Никнейм Кащенко Ірина Петрівна (ADM[Irina]) зарегистрирован!